28.5.11

Red Velvet Cupcakes

Her er så de Red Velvet Cupcakes, vi bagte i går, nu med pynt på. I går blev et par stykker hurtigt pyntet og fortærret til Disney Sjov. I dag var Far så også hjemme – og der blev pyntet 3 stykker til eftermiddagskaffen :o)

Det er første gang, jeg prøver at bage sådan nogle, og jeg er måske lidt skuffet over, at selve kagen ikke blev mere rød. Næste gang må der vist mere farve i og knapt så meget kakao, tror jeg. Men ellers er de faktisk ganske gode.

De blev pyntet med chokoladefrosting, frysetørrede jordbær og friske jordbær. Normalt bliver de vist oftest pyntet med Creme Cheese Frosting, men vi elsker altså chokolade her i huset, så det blev Chocolate Cream Cheese Frosting :o)

Jeg har taget udgangspunkt en opskrift fundet hos Lullaby & La La, men har ændret den en hel del. Hvedemelet er skiftet ud med en blanding af kamut-, byg- og amaranthmel. Sukkeret er udskiftet med agavesirup, sukrin og lidt sødemiddel. Opskriften på frosting fandt jeg her, men har igen udskiftet honning med en blanding af agavesirup, sukrinmelis og sødemiddel samt tilsat kakaopulver.

Her kommer så min opskrift, hvis nogen skulle have interesse

Red Velvet Cupcakes (uden sukker og hvedemel)
Ca. 18-20 stk

100 g bygmel
100 g kamutmel
100 g amaranthmel
1 tsk bagepulver
1 tsk salt
2 spsk usødet kakaopulver (næste gang bruger jeg nok kun 1 spsk)
1 tsk vanillepulver
1 flaske rød frugtfarve (38 ml) (måske mere næste gang)
110 g blødt usaltet smør
150 g Sukrin
50 g lys agavesirup
1 tsk flydende sødemiddel (kan evt. undværes)
2 æg
2 1/4 dl kærnemælk
1 tsk lys eddike
1 tsk natron

Alle de tørre ingredienser (mel, bagepulver, salt, kakao- og vanillepulver) blandes godt. Blødt usaltet smør røres godt (evt. på røremaskine) med agavesirup, Sukrin og evt. flydende SØD. Tilsæt æggene et ad gangen og rør godt. Tilsæt den røde frugtfarve og kærnemælk. Herefter tilsættes blandingen af de tørre ingredienser lidt ad gangen. Til sidst blandes natron og eddike i en lille skål. Det bruser op, når det blandes og vendes herefter i kagedejen. Fordel dejen 3/4 op i papirsforme. Der bliver ca. 18-20 stk af denne portion.
Bages ca. 20 min ved 175 grader afhængig af ovnen. Lad dem køle helt af, inden de pyntes.

Chocoladefrosting (Chocolate Cream Cheese Frosting)

200 g flødeost (jeg brugte Philadelphia Original)
100 g blødt usaltet smør
50 g smeltet chokolade (minimum 70%)
3 spsk usødet kakaopulver
50 g lys agavesirup
50 g SukrinMelis
1 tsk flydende sødemiddel (kan evt. undværes)

Pisk flødeosten sammen med agavesirup, SukrinMelis og evt. flydende sødemiddel. Tilsæt den smeltede chokolade. Rør det bløde smør i og til sidst kakaopulver. Pisk det hele sammen, så det bliver glat og luftigt.
Kom den færdige frosting i en sprøjtepose og læg den i køleskabet, til den skal bruges. Hvis den har ligget længe skal den dog tages ud lidt før brug, da den ellers er for stiv at sprøjte ud.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Pludselig kan jeg høre min ovn kalde på mig. De ser så lækre ud :-) Og jeg var også klart gået efter choko på toppen :-)

    SvarSlet
  2. ej de ser virkelig gode ud. Til min smag kan cupcakes godt se alt for kunstige og farverige ud. Naturlige ingredienser!! - det er det vi vil ha!

    SvarSlet